Volleyballandskampioen Abiant Lycurgus gaat gebruikmaken van Tckl

Manager Reint Jan Auwema van Lycurgus en Marc Schriemer

Leden van de business club van volleybalvereniging Abiant Lycurgus uit Groningen gaan komend seizoen over op Tckl. De landskampioen in het volleybal kiest ervoor om de business tickets aan sponsoren digitaal toe te wijzen.

Sponsoren maakten de afgelopen jaren gebruik van toegangspasjes, waarmee zij de business club van Lycurgus konden bezoeken. Dankzij de keuze voor de Groningse business app Tckl zijn die pasjes nu overbodig. De sponsoren krijgen hun tickets komend seizoen digitaal toegestuurd en kunnen via Tckl met hun smartphone relaties uitnodigen. De tickets worden per telefoon verstuurd en ontvangers hoeven bij de ingang van sporthal alleen het ticket op hun smartphone te laten scannen.

‘Vergeten pasje horen tot het verleden’

“Dit gaat ons als club veel werk schelen”, is vice-voorzitter Bert Eissens van Abiant Lycurgus enthousiast. “Zeker bij wedstrijden waarvoor de voorbereidingstijd kort is, zoals afgelopen seizoen tijdens de kampioenswedstrijden in Martiniplaza. Bovendien brengt het onze sponsors veel gemak. Zij ontvangen hun tickets in het vervolg op hun mobiel en daarmee behoren bijvoorbeeld ‘het vergeten van pasjes’ tot het verleden.”

 

Interesse in wedstrijden inventariseren

Tckl biedt sponsoren van Abiant Lycurgus naast het gemak van het digitaal versturen van tickets nog meer voordelen. Via de app kunnen zij bijvoorbeeld eenvoudig op social media als LinkedIn en Facebook inventariseren wie mee willen naar een wedstrijd van de club. Met een druk op de knop kunnen relaties aangeven of zij geïnteresseerd zijn. Vervolgens ontvangt de sponsor hiervan een pushmelding op zijn telefoon. Uit de geïnteresseerden kan hij een keuze maken wie hij meeneemt. Daarnaast is het mogelijk om rondom de wedstrijden eenvoudig contact te hebben met de uitgenodigde gasten via de chatfunctie in de app.

Een systeem voor twee thuishallen

Lycurgus speelt zijn thuiswedstrijden doorgaans in het Topsportcentrum Alfacollege. Voor enkele topwedstrijden om het landskampioenschap en in de Europa Cup wordt er uitgeweken naar Martiniplaza. Dat kent een ander ticketsysteem voor business tickets. Dankzij Tckl ontvangen ontvangen business seat houders van Lyurgus komend seizoen ook hun tickets voor de wedstrijden in Martiniplaza op hun smartphone.

Lycurgus loopt voorop

In de voetbalwereld wordt al gebruik gemaakt van Tckl. Landskampioen Lycurgus is de eerste club in het volleybal dat op de business app overstapt. Vice-voorzitter Eissens ziet alleen maar voordelen voor de sponsoren van de club: “Tckl is een systeem dat onze sponsors veel extra’s biedt. Op deze wijze kunnen zij meer rendement uit hun sponsorschap halen. Bovendien wordt de volleybalwereld steeds moderner. Met Tckl lopen we hierin voorop.”