Vijf redenen waarom netwerken en sportevenementen zo goed samengaan

Tckl app invite

Een voetbalstadion zonder businessruimte, je kunt het je niet voorstellen. En wat dacht je van paardensportevenementen of een groot tennistoernooi. Sport en netwerken zijn al tientallen jaren onmiskenbaar met elkaar verbonden.

Voetbal is natuurlijk het grote voorbeeld van netwerken in de sport. Alle clubs in het betaald voetbal hebben business seats. Maar zelfs tot in de laagste klassen van het amateurvoetbal vind je business clubs, vaak opgericht als een club van 100. Op alle niveaus wordt er genetwerkt.

Maar waarom is netwerken tijdens sportwedstrijden zo interessant? Wij leggen het uit aan de hand van vijf redenen:

1. Sportwereld biedt goede faciliteiten

Voor de sportwereld is sponsoring belangrijk. Maar het betekent ook dat de sport iets terug moet doen voor zijn geldschieters. Het oprichten van een business club is een interessante optie. De goede faciliteiten, (mooie tribuneplaatsen met na afloop een hapje en een drankje in een aparte ruimte) maken het voor businessclubleden interessant om een wedstrijd te bezoeken.

2. Nuttig en aangenaam

Een sportwedstrijd bezoeken, voor wie is dat een straf? Door vooraf en na afloop van de wedstrijd te netwerken in de businessruimte, combineer je het nuttige met het aangename.

3. Gedeelde passie

Tijdens het netwerken is het handig om een gedeelde interesse te hebben. Dat brengt het gesprek eenvoudig op gang. Met een bezoek aan een sportwedstrijd heb je altijd iets te bespreken met je gesprekspartner.

4. Bezoekers komen om te netwerken

Tijdens een bezoek aan een businessruimte rond een sportwedstrijd hoef je niet bang te zijn lang alleen te staan. De meeste aanwezigen zijn er net als jij om te netwerken.

5. Nieuwe gezichten

Tijdens een bezoek aan een businessruimte van een sportevenement is het altijd een verrassing wie je tegenkomt. Ongetwijfeld lopen er bekenden van je rond, maar ook veel onbekenden. Laat je voorstellen aan anderen, praat met nieuwe gezichten en breid je netwerk uit.

Netwerken tijdens een sportevenement kan altijd nog eenvoudiger. Nodig jij je relaties uit via Tckl, dan kunnen zij zien wie je andere gasten zijn. Op deze manier is het voor hen mogelijk om je beter voor te bereiden op het netwerken.

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het uitnodigen van relaties voor mijn business seats?