Tip: Zo maak je een business event nuttig voor al je gasten

Business seats FC Groningen

Heb je wel eens op een business event gestaan met mensen om je heen waarmee je geen link hebt? Grote kans dat je het geen succes vond en een verspilling van je tijd. Met deze tips voorkom je dat jouw gasten na een business event met een katerig gevoel naar huis gaan.

Een veelgemaakte fout bij het uitnodigen is dat organisatoren van events alleen naar zichzelf kijken. Zijn de gasten die zij uitnodigen interessant voor hun business? Natuurlijk is dat belangrijk, maar daarmee ga je aan het belang van je gasten voorbij.

Wie nodig je uit?

Om een succesvol netwerk event te organiseren, is het belangrijk om naar de complete gastenlijst te kijken. Het event is een succes als alle gasten goed hebben kunnen netwerken. Wanneer jij een event organiseert, dan heb je daar invloed op. Mogelijk weet je waar jouw relaties naar op zoek zijn. Hier kun je op inspelen door mensen uit die sector uit te nodigen.

Een andere optie is om juist relaties uit dezelfde sector uit te nodigen. Deze mensen hebben direct een band samen en kunnen elkaar mogelijk van dienst zijn.

Heb je ooit overwogen om een relatie een plus 1 te geven? Dit houdt in dat hij een extra gast mag meenemen naar een event. Hiermee maak je een event voor je gast onmiddellijk interessant. Tegelijkertijd kan dit jou verrassende nieuwe contacten opleveren.

Presentielijst

Is het je gelukt om een groep gasten uit te nodigen die echt iets aan elkaar kunnen hebben? Dan zou je het hen nog makkelijker kunnen maken door een presentielijst te maken, waarop ze kunnen zien wie er aanwezig is. Hiermee kunnen zij zich goed voorbereiden op zakelijke gesprekken.

Lees ook: Tip: Laat je gasten weten wie er aanwezig zijn op jouw business event

Business app tckl is erop ingesteld om het mensen zo gemakkelijk mogelijk te maken bij het uitnodigen van relaties voor een business event. Deelnemers van een event kunnen na het accepteren van een uitnodiging zien wie nog meer op het event aanwezig zullen zijn. Daarnaast is het mogelijk om een relatie een plus 1 te geven of iemand te vragen meerdere uitnodigingen te versturen.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die tckl biedt? Download nu gratis de app in de Google Play Store of in de App Store van Apple.

(Foto: Door je gasten te selecteren kan het business event voor allemaal succes worden)