Tip: Maak een reservelijst met geïnteresseerden voor jouw business event

Reservelijst

Wanneer iemand op het laatste moment afzegt voor een business event waarvoor jij hem hebt uitgenodigd, dan zit je met een probleem. Je hebt een ticket over, maar wie kan je op zo’n korte termijn nog uitnodigen?

Voor veel houders van business seats is het herkenbaar. Je hebt een aantal business seats bij bijvoorbeeld een voetbalclub en een dag voor een wedstrijd meldt een relatie zich af. Daar had je geen rekening mee gehouden. De vraag is: wie neem je mee? Of eigenlijk, wie kan er nog mee?

Lege plek of familielid?

Als business seats houder wil je relevante relaties meenemen naar het stadion. Kies je er nu voor om een vriend of familielid voor deze lege stoel uit te nodigen? Laat je de plek leeg? Of heb je nog een naam van een relatie in je hoofd die mogelijk tijd en zin heeft om mee te gaan?

Plan B

Aan afmeldingen kun je als business seats houder niets doen. Maar je kunt wel een plan B hebben ‘voor het geval dat’. Een handig instrument hiervoor is een reservelijst. Maak een lijst aan met mensen die je wilt uitnodigen voor een event en maak tegelijkertijd een reservelijst. Meldt iemand zich af, dan heb je een aantal potentiële gasten achter de hand die je op korte termijn kunt vragen.

Hoe maak je een reservelijst?

Wil je weten wie er met je mee wil naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, dan zul je moeten gaan inventariseren onder je relaties. Uit de mensen die geïnteresseerd zijn, kun je een aantal uitnodigen. De overige geïnteresseerden plaats je op de reservelijst.

Het peilen van interesse kost tijd en levert nogal wat administratie op. In tckl hebben wij daarom een systeem ontwikkeld waarmee je interesse kunt inventariseren voor een event via social media. Je plaatst via de app jouw event op bijvoorbeeld LinkedIn, Twitter of Facebook en relaties kunnen vervolgens het event liken. Via tckl krijg je een keurig overzicht van geïnteresseerden en word je continu op de hoogte gehouden van nieuwe likes op je smartphone.

Zijn er relaties bij die je graag tijdens de wedstrijd wilt ontvangen? Dan stuur je met één druk op de knop eenvoudig een uitnodiging. Met de mensen die je niet uitnodigt, heb je direct een reservelijst.

Spreek nooit hardop over een reservelijst

Niemand wil reserve zijn of het gevoel hebben dat hij de tweede keus voor jou is om mee te nemen naar een evenement. Voorkom daarom dat je spreekt van een reservelijst. Geef, wanneer je een reserve uitnodigt, hem juist het gevoel dat hij een heel bijzonder ticket krijgt.

Wil je peilen wie er mee willen naar een event waar jij business seats hebt? Download tckl in de Google Play Store of in de Apple App Store. Maak in de app jouw event aan en deel het op social media.

(Foto: Met tckl kun je aan je relaties vragen wie geïnteresseerd zijn in het bezoeken van jouw event (bron: eigen foto))