Tip: Laat je gasten weten wie er aanwezig zijn op jouw business event

Tckl gastenlijst

Bezoek je een netwerk event, dan is de kans groot dat je van te voren niet weet wie de aanwezigen zijn. Zonde, want op deze manier kun je je niet goed voorbereiden op het netwerken. Als organisator van een event kun je hier iets aan doen.

Tijdens een business event heb je vaak maar beperkt tijd om met aanwezigen te praten. Tijd die je nuttig wilt besteden. Een groot voordeel zou zijn als je goed voorbereid op het evenement verschijnt. Wanneer je weet wie je wilt spreken en waarover, dan heb je een grote voorsprong. Het is geen zoektocht meer naar een interessante aanwezige en je hebt je verhaal paraat. Met de voorkennis die je hebt, kun je veel sneller tot de kern komen.

Zoek gasten met een gemeenschappelijke deler

Jouw eigen netwerk event begint eigenlijk al bij het uitnodigen van je relaties. Om het tot een succes te maken, is het goed om een gezelschap bij elkaar te zoeken dat een gemeenschappelijke deler heeft. Daarmee is het event niet alleen voor jezelf nuttig, maar ook voor je relaties.

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het uitnodigen van relaties voor mijn business seats?

Laat je gasten weten wie er komen

Nu je je relaties hebt uitgenodigd en je weet wie er komen, is het goed om hen te laten weten wie de andere gasten zijn. Maak een presentielijst en deel deze. Misschien is dit ietwat vreemd om per mail te doen en kost het veel tijd. Maar er zijn andere mogelijkheden. Met tckl krijg je voorafgaand aan event een goed beeld van de andere aanwezigen.

Ontdek alle aanwezigen

In tckl weet je precies wie de aanwezigen zijn op een event. Accepteert iemand je uitnodiging, dan kan diegene direct zien wie er nog meer aanwezig zullen zijn. Dat geldt ook voor de mensen die zich al aangemeld hebben. Door het evenement in de app te bekijken, krijgen zij een overzicht van de aanwezige gasten. Omdat de meest gebruikers inloggen via LinkedIn, heb je direct een uitgebreid inzicht in het profiel van andere bezoekers.

Heb je een interessant gesprek gehad met een van de aanwezigen op het business event, maar ben je vergeten om visitekaartjes uit te wisselen? In tckl kun je terugkijken wie aanwezig waren en via de chat eenvoudig contact leggen voor een nieuwe, uitgebreidere, afspraak.

(Foto: In tckl kun je zien wie een business event komen bezoeken (bron: eigen foto))