Tckl op Podium TV: ‘Het is een succes als een nieuwe klant zegt: ‘Leuk, dit gaan we doen!’’

Marc Schriemer in NoordZ op PodiumTV

Hoe kom je op het idee om een app te bouwen om business seats te managen? En wanneer is tckl een succes? Marc Schriemer, co-founder van tckl, praat daarover met Karlijn ter Horst in het ondernemersprogramma NoordZ op Podium TV.

Bekijk hier de uitzending van NoordZ terug.

“Wij werden sponsor van volleybalvereniging Abiant Lycurgus met een aantal business seats. Maar we ontdekten al snel dat het moeilijk is om relevante relaties uit te nodigen die op dat moment tijd en zin hebben om mee te gaan”, kijkt Schriemer op het ontstaan van tckl terug.

Excel-bestand lost probleem niet op

Een lijst met relaties in een Excel-bestand bleek geen succes. De lijst moest telkens worden bijgewerkt door verschillende mensen. Dit loste het probleem niet op. “Je vergeet een keer iets aan te passen en er ontstaat al onduidelijkheid”, lacht Schriemer. “Om dit eenvoudiger te maken, wilden we een product voor onszelf ontwikkelen. Een manier om relaties op structurele wijze uit te nodigen. Daarbij ontstond het idee: als wij er iets aan hebben, dan helpt het andere ondernemers ook.”

Perfecte aanvulling op professionele sportsponsoring

“Het afgelopen jaar hebben we met succes gewerkt aan de app. In samenwerking met FC Groningen hebben we een skybox geëxploiteerd en het systeem kunnen testen”, zegt Schriemer. “Door ons onder te dompelen in de voetbalwereld en de werking van een professionele voetbalorganisatie, hebben we onze software kunnen optimaliseren , zodat iedere voetbalclub in Nederland er gebruik van kan maken.”

Maar de ontwikkelingen bij tckl gaan verder. Het systeem is nu toepasbaar bij alle sporten. Schriemer: “We bieden een oplossing voor verschillende ticketvormen, combinatieboxen, arrangementen en opties voor uit- en thuisspelende teams. Dat maakt tckl tot de perfecte aanvulling voor iedere sponsor op zijn professionele sportsponsoring.”

Inmiddels zijn er verschillende sponsors van eredivisieclubs, zoals FC Groningen en SC Heerenveen, die tckl gebruiken. Maar ook in de volleybalwereld (landskampioen Abiant Lycurgus) en basketbalwereld (landskampioen Donar) is tckl geen onbekende meer. Schriemer: “Wanneer tckl een succes is? Het is een succes als een nieuwe klant zegt: ‘Leuk, dit gaan we doen!'”

Gratis uitproberen

Probeer nu tckl uit. Je kunt de app gratis downloaden voor iOS en Android. Maak een account aan en de eerste vijf uitnodigingen per maand mag je gratis versturen.