New Heroes Basketball: ‘Populariteit basketbal in Nederland groeit’

New Heroes vs Forward Lease Rotterdam

De Dutch Basketball League zit in de groei. De competitie gaat zaterdag van start met tien teams. Oudgediende daartussen is 17-voudig landskampioen New Heroes Basketball uit Den Bosch. Manager operations Bart Mees van de Bosschenaren ziet de populariteit van het basketbal onder publiek en bedrijven groeien. “Het is voor ondernemers een mooi uitje om relaties mee naartoe te nemen.”

Komend seizoen worden er per club meer thuiswedstrijden gespeeld dan in de afgelopen twee jaar. Dankzij de nieuwe ploegen Den Helder Suns (sinds 2017-2018) en Dutch Windmills uit Dordrecht is de eredivisie gegroeid naar tien teams. De clubs treffen elkaar in de reguliere competitie vier keer, waarvan twee keer in eigen hal.

Goede resultaten internationaal

“Het gaat goed met het Nederlandse basketbal”, concludeert Mees. “Donar uit Groningen presteerde afgelopen seizoen uitstekend in Europa. Daarnaast doet het nationale team het goed, presteren de 3×3 basketballers geweldig en werden de rolstoelbasketballers wereldkampioen. Dat zijn allemaal positieve ontwikkelingen die goed zijn voor de sport. Andere clubs in Nederland spiegelen zich aan de successen en verbeteren hun organisatie om hierin mee te gaan.”

Mees ziet niet alleen de publieke belangstelling voor de sport toenemen, ook steeds meer sponsors weten het basketbal te vinden. “Basketbal heeft een sponsor veel te bieden. Rond de wedstrijden zijn er veel momenten dat er aandacht aan een sponsor kan worden besteed. Dat is heel anders dan bijvoorbeeld in het voetbal. Daarnaast zijn de spelers veel eenvoudiger te regelen voor promotionele activiteiten.”

Mooie avond uit met relaties

Ook de sfeer die rond de basketbalwedstrijden hangt, is volgens Mees belangrijk. “De wedstrijden gaan snel. Er zijn veel juichmomenten en tussendoor wordt het publiek bijvoorbeeld vermaakt door cheerleaders en met muziek. Het is een soort van lifestyle. Dat maakt het voor sponsors een mooie avond uit om relaties mee naartoe te nemen.”

De laatste twee jaren heeft New Heroes Basketball behoorlijk geïnvesteerd in de beleving rondom de thuiswedstrijden. Daar plukt de club nu de vruchten van. Er komt meer publiek naar De Maaspoort en de business club groeide afgelopen jaar van 50 naar 150 leden. “We krijgen tegenwoordig zelfs aanmeldingen van ondernemers die sponsor willen worden, zonder dat wij ze hebben benaderd.”

Alle wedstrijden Dutch Basketball League in Tckl

Het basketbalseizoen start zaterdag 6 oktober met de Supercup tussen Donar en ZZ Leiden en de wedstrijden Den Helder Suns – Aris Leeuwarden en New Heroes – Feyenoord Basketball. Heb je business seats bij een van de Nederlandse eredivisieclubs? Begin nu met het uitnodigen van relaties voor de competitiewedstrijden van jouw team. Alle wedstrijden van elke club in de Dutch Basketball League staan in Tckl. Deel de wedstrijden waar jij business tickets voor hebt via onze app op jouw social media accounts en ontdek welke van jouw relaties interesse hebben om met je mee te gaan. Onder meer verschillende sponsors van Donar profiteren al van de eenvoud van ons systeem.

(foto: New Heroes Basketball)