Millennial wil tijdens een voetbalwedstrijd vooral netwerken

De business tribune bij FC Groningen

Halfvolle skyboxen en lege plekken op de businesstribunes in voetbalstadions. Tot enkele jaren geleden was dit ondenkbaar, tegenwoordig is het in menig stadion zichtbaar. De reden: de huidige generatie jonge professionals heeft een overvolle agenda. Maar met de juiste benadering zijn ze zeker wel te porren voor het netwerken tijdens een pot voetbal.

Eigenlijk was het voor de meeste sponsors van voetbalclubs nooit een probleem om relaties mee te nemen naar het voetbalstadion. Een uitnodiging voor een bezoek aan een skybox, daar zei je geen ‘nee’ tegen. De Netflix-generatie denkt daar echter anders over.

Lees ook: 8 manieren om meer rendement uit je business seats te halen

Concurrentie is groot

Millennials, zo worden ze genoemd. Mensen geboren tussen 1980 en 2000, opgegroeid met computers, mobiele telefoons en internet. Maar ook met een ongelofelijk groot aanbod aan evenementen. Elk weekend zijn er concerten, sportevenementen en festivals. Een voetbalwedstrijd bezoeken in het weekend is een van de vele opties. Er moeten keuzes worden gemaakt. En daarom wordt er vrij eenvoudig ‘nee’ gezegd tegen een bezoek aan een skybox.

Maar professionals blijven professionals. Net als hun ouders heeft deze groep behoefte aan netwerken. Maar ook hiervoor geldt: de mogelijkheden zijn talloos. Van open coffees en business borrels tot allerlei evenementen op sportief en cultureel gebied. Wil je de millennial bereiken, dan moet je je onderscheiden. Alleen een aantal business seats hebben is onvoldoende.

Netwerken is het toverwoord. De jonge Nederlander die zakelijke actief is wil in contact komen met nieuwe interessante mensen. Maar hij wil wel van te voren weten wie er aanwezig zijn, zodat hij zich van te voren goed kan voorbereiden.

Selecteer de relaties die je uitnodigt

Het Nederlandse betaald voetbal kent minimaal zeventien thuiswedstrijden per seizoen. Zeventien wedstrijden waarvoor je duurbetaalde business seats hebt, die je gevuld wilt zien met interessante relaties. Door voorafgaand aan het uitnodigen goed na te denken over welke relaties je uitnodigt, worden je seats voor professionals veel interessanter. Zoek relaties die elkaar kunnen versterken. Probeer mensen aan elkaar voor te stellen, die iets voor elkaar kunnen betekenen. En communiceer wie er komt. Dan maakt de millennial graag ruimte in zijn drukke agenda.

Hoe helpt Tckl jou bij het vinden van interessante relaties?

Tckl is ontworpen vanwege de ontwikkelingen in de sponsorwereld. Door het grote aanbod aan (netwerk)evenementen kan het lastig zijn om relevante relaties te vinden die mee willen om een evenement te bezoeken. Tckl biedt voor dit probleem een oplossing die het managen van je business seats weer leuk maakt. Via onze app kun je eenvoudig relaties uitnodigen. Weet je niet wie je wilt meenemen, of wil je iemand meenemen waar je niet snel aan hebt gedacht? Dan kun je jouw event delen op social media of in bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Jouw relaties op LinkedIn, Facebook of Twitter kunnen met een druk op de knop aangeven of zij jouw event willen bezoeken.

Lees ook: Breid je zakelijk netwerk uit en nodig een ‘onbekende’ uit

In de app is het voor mensen mogelijk om evenementen van hun relaties te bekijken. Hier kunnen zij een wedstrijd of een ander business event liken en zo hun interesse kenbaar maken. Bijkomend voordeel is dat je kunt zien uit welke bedrijfstakken er mensen aanwezig zullen zijn. Het inventariseren van interesse is vrijblijvend. De geïnteresseerde laat weten welk event hij wil bezoeken, maar verwacht niet direct dat je hem uitnodigt. Nodig je een relatie uit, dan kan hij na acceptatie van de uitnodiging zien wie er nog meer aanwezig zullen zijn. Dit maakt de voorbereiding op het netwerken veel eenvoudiger.

Wat heeft Tckl nog meer te bieden voor de business seat houder?

Tckl bespaart je veel tijd bij het managen van je business seats. Het maakt het uitnodigen van relaties leuk en eenvoudig. In de app kun je een onbeperkt aantal evenementen aanmaken waar jij over business tickets beschikt. Uitnodigen kan eenvoudig via jouw publieke netwerk in de app of door slechts de naam en het e-mailadres van jouw relatie in te voeren. Daarnaast is per evenement overzichtelijk te zien wie jouw tickets heeft geaccepteerd of geweigerd, wie interesse heeft om een event te bezoeken en hoeveel tickets je nog hebt uit te delen.

Lees ook: Uitnodigingen versturen voor business events wordt makkelijker, leuker en kan veel sneller

Tckl is eenvoudig te koppelen aan elk ticketsysteem. Dit maakt het mogelijk dat tickets voorafgaand aan een evenement automatisch worden verstuurd naar de door jou uitgenodigde relaties.

Wil je ervaren hoe handig Tckl voor jou is? Download de app nu gratis in de App Store van Apple of in de Google Play Store en begin events van relaties te liken. Heb je zelf tickets voor events? Nodig je eerste vijf relaties gratis uit.