Tip: Verlies het doel van je business seats niet uit het oog

FC Groningen stadion

Ben jij tevreden als al je business seats tijdens een evenement gevuld zijn? Of kijk je ook naar wie er op de stoelen plaatsnemen?

Ooit besloot je om ergens een sponsorschap aan te gaan bij bijvoorbeeld NAC Breda, Vitesse of een muziekfestival en gebruik te maken van business seats. Natuurlijk was het enerzijds uit liefde voor het evenement of de club. Maar aan de andere kant wilde je ook goed gebruik maken van die seats, door interessante gasten uit te nodigen. Maar wie zitten er werkelijk op je stoelen?

Lege stoelen

Als je business seats hebt, dan is het jammer als je er geen gebruik van maakt. En dat gebeurt regelmatig. Kijk maar tijdens een sportwedstrijd om je heen op de business tribune. Vele stoelen zijn leeg, terwijl die wel verkocht zijn. Doodzonde, op deze manier profiteer je zeker niet van je sponsorschap.

Ook stoelen die wel bezet zijn, hoeven niet direct van meerwaarde te zijn binnen een sponsorschap. Hoe vaak gebeurt het niet dat een sponsor zijn familie of vrienden meeneemt naar een evenement. Op zich natuurlijk niet erg, maar bereik je daarmee het doel dat je voor ogen had toen je het sponsorschap aanging?

Evalueren

Heb je al enige tijd business seats, dan is het verstandig om de bezetting daarvan eens te evalueren. Schrijf voor jezelf het doel op wat je had toen je het sponsorschap aanging. Daarbij is het belangrijk om inzichtelijk te hebben wie er gebruik hebben gemaakt van je uitnodigingen en hoe vaak zij zijn geweest. Tckl is daarbij een ideaal instrument. De app onthoud wie je hebt uitgenodigd, wie op jouw uitnodigingen zijn ingegaan en wie geïnteresseerd zijn in toekomstige evenementen.. Het resultaat is daardoor meetbaar. Voldoe je aan het doel dat je jezelf hebt gesteld? Zo niet, dan wordt het tijd om een plan te maken om alsnog aan het doel te voldoen.

Bonustip

Het interessante aan business seats is dat je niet altijd relaties hoeft uit te nodigen die je goed kent. Het kan ook heel verfrissend zijn om jouw uitgenodigde relatie een plus one te geven. Dit houdt in dat hij zelf iemand mag meenemen. Als je daarbij om een interessante relatie vraagt, kan dit in de toekomst mogelijk voor jou ook iets opleveren. Bovendien groeit je netwerk.

Ervaar jij het gemak al van tckl? Gebruikers van de app (verkrijgbaar voor iOS en Android) met een Pro of Enterprise account hebben de mogelijkheid om een plus one (of meer) te geven aan relaties.