Tip: Breid je zakelijke netwerk uit en nodig een ‘onbekende’ uit

Lege tribune

Kijk je elke week rond op de business tribune bij een voetbalclub, dan zie je regelmatig dezelfde gezichten. Een gemiste kans. Stap uit je comfort zone en nodig eens iemand uit die je niet goed kent.

Het is zo makkelijk om die goede bekende die dit seizoen al een aantal keer met je is mee geweest naar een wedstrijd opnieuw uit te nodigen. Hartstikke gezellig. Je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt. Maar is dat het oorspronkelijk doel van jouw business seats?

Lees ook: Verlies het doel van je business seats niet uit het oog

Netwerken is natuurlijk het onderhouden van contacten. Maar het is ook het ontmoeten van nieuwe mensen. Dat kan in een zakelijke omgeving, maar in een iets andere setting leer je elkaar vaak op een andere manier kennen. Dit kan een heel positieve invloed hebben op gesprekken en afspraken in de toekomst.

Uitnodigen van ‘onbekenden’

Vind je het moeilijk om iemand voor jouw seats uit te nodigen die je nog niet goed kent? Dankzij tckl is het nu ook andersom mogelijk. De app geeft je de mogelijkheid om jouw event te delen op social media, zoals op LinkedIn of op Facebook. Vervolgens kunnen geïnteresseerden jouw event liken, waardoor jij een overzicht krijgt met mensen die graag met je mee willen. Grote kans dat hier mensen tussen zitten waar je eerder niet zo snel aan dacht. Het grote voordeel? Uiteindelijke beslis jij wie je meeneemt. Je bent niet verplicht iemand te kiezen die jouw event liked.

Plus 1

Een andere optie om nieuwe mensen te ontmoeten en daarmee je netwerk uit te breiden, is door iemand uit jouw netwerk uit te nodigen en diegene een plus 1 te geven. Dat betekent dat jouw relatie een eigen gast mag meebrengen. Over wat voor gast hij meeneemt, daar kun je afspraken over maken.

In tckl is het mogelijk om een gast een plus 1 te geven. Je relatie krijgt een tweede business ticket en kan via de app iemand anders uitnodigen. Ook hebben wij het mogelijk gemaakt om iemand meerdere relaties te laten meenemen.

Wil je ook profiteren van het gemak van tckl? Download nu gratis de app in de Google Play Store of in de App Store van Apple.

(Foto: Nodig eens iemand uit voor je business seats die je niet zo goed kent (bron: Pexels.com))