Support

Veelgestelde vragen

Hier vindt u een lijst met de vragen die het vaakst voorkomen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Algemeen

Tckl is voor iedereen die die zakelijk actief is en openstaat om nieuwe interessante contacten op te doen. Wij brengen mensen bij elkaar en verbinden. Nodig relaties uit voor jouw business events of toon je interesse in een evenement.

Heb je business seats of organiseer je een business event? Onze app maakt het managen van je seats leuk en bespaart jou en je gasten veel tijd. Je kunt eenvoudig interesse inventariseren onder je relaties al je events en relaties uitnodigen. Daarnaast kunnen je kennissen uit je zakelijke kring aangeven dat zij geïnteresseerd zijn in het bezoeken van een event waar jij seats hebt. Rondom jouw evenementen onderhoud je via de chat eenvoudig contact met je gasten.

Heb je een netwerkevent bezocht, maar heb je niet iedereen gesproken? Met de functie Cards kun je zien wie de laatste tijd dezelfde events hebben bezocht als jij. Vind je iemands business card interessant? Bewaar hem. Bewaart diegene jouw digitale visitekaartje ook? Dan krijg je een melding dat jullie een match hebben en kun je via Tckl met elkaar contact leggen.

Een account aanmaken in Tckl is eenvoudig en duurt slechts enkele seconden. Je kunt er voor kiezen om in te loggen met je LinkedIn-account of via je e-mailadres een account aan te maken.

Nee. Uitnodigingen kunnen via mail of WhatsApp worden verzonden en brengt je gast naar een deel van Tckl waar geen account voor nodig is. Het accepteren of afwijzen van uitnodigingen kan daarom zonder eerst een account aan te maken en is zo voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig.

Nadat iemand op je uitnodiging heeft gereageerd bestaat uiteraard wel de mogelijkheid om een account aan te maken. Een account maakt het vervolgens voor je gasten mogelijk om te zien wie er nog meer komen, te chatten met andere gasten en, indien beschikbaar, het ticket te downloaden.

Als je dit wil is dat mogelijk, maar het hoeft niet.

Je kunt je evenementen in je Events Calendar delen, waarna anderen ze kunnen ‘liken’. Dit kan bijvoorbeeld via LinkedIn of Facebook, waardoor een grotere groep toegang zal hebben tot je evenementen, maar je kunt het ook gericht doen via WhatsApp of een mail.

Als je bij je Company settings (in het menu More) je Events Calendar op ‘Private’ zet, dan zal je kalender niet zichtbaar zijn in het onderdeel Explore van de app. Als je wel wil dat andere Tckl users jouw evenementen kunnen vinden en liken, dan zet je de Private modus uit.

Nee. Wie de events uit jouw Events Calendar geliked heeft is alleen zichtbaar voor de medewerkers van jouw organisatie (je Team). Andere bedrijven kunnen dus nooit uit jouw Events Calendar inspiratie opdoen welke gasten ze kunnen uitnodigen.

De meeste Tckl gebruikers kiezen ervoor om een met Linkedin in te loggen op Tckl. Het gaat snel en je profielgegevens zijn direct ingevuld en blijven actueel met Linkedin status. Standaard nemen we dan het gekoppelde e-mailadres van je LinkedIn account over. Daar worden updates, informatie over events en tickets naar toe gestuurd.

Het grootst deel van de Linkedin-leden heeft daar een privé mailadres gekoppeld. Omdat je de meeste uitnodigingen op je zakelijke mail zult ontvangen is het mogelijk om deze in tckl te koppelen aan je account. Je logt nog steeds in met je Linkedin-account maar vangt alle zakelijke uitnodigingen netjes af. Je kunt meerdere mailadressen koppelen en een als standaard instellen. Daarop ontvang je alle notificaties en tickets. Om dit in te stellen ga je in het menu naar ‘Me’ en kies je vervolgens voor ‘Profile’. Hier kun je een of meerdere e-mailadressen toevoegen.

Privacy

Privacy vinden wij erg belangrijk. We vinden dat je als gebruiker geen drempels moet nemen om je privacy niveau zelf aan te kunnen geven. Tckl biedt iedere gebruiker de keuze uit drie privacy niveaus; variërend van volledig openbaar tot anoniem. Tckl voldoet hiermee aan de AVG.

Om als gast aanwezig te kunnen zijn vragen we de minimaal vereiste gegevens om dit proces goed te kunnen doen; je naam en e-mailadres. Dankzij je naam kun je worden gevonden en worden uitgenodigd door relaties. Je e-mailadres is noodzakelijk om tickets naar te versturen en om te communiceren. Wil je beter gevonden en een grotere kans maken om uitgenodigd te worden voor events, dan kun je meer gegevens in te voeren.

Bij Tckl geloven we in ‘privacy by design’. Jij bepaalt zelf wat anderen van je zien in de app. Dat doe je door in de privacy settings aan te geven voor wie jouw profiel openbaar is op Tckl.

Lees hier ons privacy statement.

Jij bepaalt wat anderen van jou kunnen zien in Tckl. Ga in het menu naar ‘Me’ en kies hier voor ‘Privacy’. We hebben drie opties: Easy going, Tolerant en Super Strict.

Kies je voor Easy going, dan kunnen alle Tckl-gebruikers je profiel zien. Dit geeft je de grootste kans op uitnodigingen. Ga je voor Tolerant, dan kunnen alleen gebruikers van Tckl die dezelfde events hebben bezocht jij jouw profiel zien. Wil je helemaal niet gevonden kunnen worden? Kies voor Super strict. Niemand kan je profiel zien. Je kunt alleen uitgenodigd worden voor events als degene met tickets jouw e-mailadres heeft.

Business cards

Ben je op een netwerkevent geweest en heb je niet met alle gasten gesproken? Met Cards krijg je een herkansing. Bij Cards bekijk de digitale visitekaartjes van andere aanwezigen op de events die jij bezocht. Bij iedere business cards kun je kiezen om te bewaren of niet. Bewaart iemand jouw business card ook, dan hebben jullie een match en kunnen jullie direct contact met elkaar leggen door een persoonlijk bericht te sturen.

Kloppen de gegevens op je business card niet meer? Wil je er een andere tekst of foto op? Ga in het menu naar ‘Me’ en kies voor ‘Profile’. Pas hier de gegevens naar wens aan.

Heb je in Cards aangegeven dat je een business card interessant vindt van iemand? In het menu ‘Contacts’ vind je alle contacten die je hebt opgedaan, maar ook de visitekaartjes die je hebt bewaard en nog onbeantwoord zijn gebleven. Bewaard iemand jouw visitekaart alsnog? Dan verschuift hij automatisch naar je Contacten.

Voor business seat houders

Als eigenaar van een bedrijf kun je eenvoudig je bedrijf toevoegen, wanneer je een account in Tckl hebt. Ga in het menu naar ‘Me’ en kies voor ‘Company profile’. Heb je al een bedrijf, dan wordt de informatie hierover zichtbaar en kun je het aanpassen. Onderaan de pagina bestaat de mogelijkheid om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Heeft iemand anders al een bedrijfsaccount voor jouw bedrijf aangemaakt? Laat je toevoegen aan het account. Degene die jouw bedrijfsaccount beheert kan in het menu ‘Me’ via ‘Team’ gebruikers van Tckl toevoegen die in het bedrijfsaccount mogen komen. Klik op ‘Add a Team member’ en zoek degene op die je wilt toevoegen aan je team.

Een evenement aanmaken is simpel. Wanneer je ingelogd bent in Tckl, ga je in de menubalk naar ‘Manage’. Klik op deze pagina op ‘New event’. Er verschijnt een nieuwe pagina waarop je de naam van het event, de locatie, de begin- en eindtijd, het aantal bezoekers dat je kunt verwelkomen en een foto en korte omschrijving kunt plaatsen.

Daarnaast is het mogelijk om een wervende tekst te schrijven waarmee je relaties uitnodigt. Ook kun je een PDF document bij het evenement toevoegen. Hoe zichtbaar maak je het evenement in Tckl? Je kunt ervoor kiezen om het te delen met iedereen, of alleen met jouw relaties. Daarnaast moet je bepalen of je gasten alleen kunnen reageren op jouw uitnodiging, of dat zij zichzelf kunnen aanmelden.

Je kunt in Tckl een of meerdere Sponsorships toevoegen. Dit zijn evenementen of een reeks van evenementen waarbij je als organisatie business seats hebt. Bij Sponsorships zijn alle evenementen al aangemaakt in Tckl en hoef je alleen maar de capaciteit voor je organisatie in te geven en je kan direct gaan uitnodigen. Indien er meerdere events bijkomen gedurende het jaar (zoals bij sportclubs het geval is met Playoffs, Europese wedstrijden enz) dan worden deze ook direct beschikbaar voor iedereen die het betreffende Sponsorship heeft.

In Tckl staan standaard vele clubs en organisaties. Van deze clubs en organisaties staan alle evenementen in de app. In het menu ‘Manage’ kun je via ‘New sponsorship’ kijken of de club die jij sponsort daar ook bij is. Staat hij erbij, dan kun je aangeven over hoeveel business seats je er beschikt en alle events verschijnen automatisch in je event kalender.

Staat de club die jij sponsort er niet in? Neem contact met ons op.

Wil je weten wie geïnteresseerd is in het bezoeken van een event waar jij over business seats beschikt? Open het event waarvoor je interesse wilt inventariseren in het menu “Manage”. Kies vervolgens voor “Share”. Je hebt de mogelijkheid om het te delen via LinkedIn, Facebook, Twitter, WhatsApp of door een link te plaatsen in een e-mailbericht.

Klik je op een van de opties, dan ‘verhuis’ je automatisch naar dit social mediakanaal. Hier kun je het evenement (voorzien van een standaardtekst met link) rechtstreeks plaatsen, of de tekst bij de link naar eigen wens aanpassen. Je volgers op het betreffende social media kanaal krijgen het bericht te zien en kunnen met een druk op de knop aangeven dat zij geïnteresseerd zijn om het event te bezoeken.

Om iemand te kunnen uitnodigen, is het noodzakelijk om een event in Tckl te hebben waarvoor je tickets bezit. Vervolgens zijn er twee manieren om relaties uit te nodigen:

  1. Wil je iemand uitnodigen die al een account heeft in Tckl, dan kun je hem of haar opzoeken in je publieke contacten. Open het profiel en kies voor ‘Invite’. Geef aan voor welke van jouw evenementen je tickets wilt aanbieden en druk op ‘Send invite’
  2. Wil je iemand uitnodigen die geen account heeft in Tckl? Dit is geen enkel probleem. Open het event waar je de uitnodiging voor wilt versturen en druk op de ‘Plus’. Vul vervolgens de naam, het e-mailadres en het bedrijf van je relatie in en hij ontvangt de uitnodiging per mail. Via een druk op de knop kan jouw relaties aangeven of hij de uitnodiging aanvaardt.

Je kunt ervoor kiezen om de gast die je hebt uitgenodigd een of enkele gasten extra te laten meenemen. Dit doe je door je gast een zogenaamde ‘plus 1’ te geven. Bij je uitnodiging kun je aangeven hoeveel extra gasten jouw relatie mag meebrengen. Vervolgens kan hij deze extra tickets verdelen onder zijn relaties.

In Tckl kun je altijd zien wie je in het verleden hebt uitgenodigd. Ga in het menu naar ‘Me’ en klik op ‘Archive’ en selecteer het event waarvan je wilt zien wie je hebt uitgenodigd.

We hebben een standaard tekst gemaakt voor de uitnodigingen die je verzendt. Natuurlijk is het ook mogelijk om een gepersonaliseerde uitnodiging te versturen. Kies in het menu ‘Me’ voor ‘Invitation text’ en pas de tekst aan. Je kunt daarbij een of meerdere tags gebruiken om in de standaardtekst ook event specifieke gegevens mee te sturen in de standaard-uitnodigingen. Denk daarbij aan de naam van het event of het bedrijf van waaruit je uitnodigt.

Is je bedrijfsnaam veranderd, heb je een nieuw e-mailadres of een ander telefoonnummer? In Tckl pas je dit eenvoudig aan. Ga naar ‘Me’ in het menu en kies voor ‘Company settings’.

Het kan handig zijn om niet in je eentje relaties uit te nodigen, maar dit door  meerdere mensen te laten doen. Daarom kan je in Tckl je team uitbreiden met een of meerdere collega’s die ook gasten kunnen uitnodigen. Dit doe je door in het menu naar ’Me’ te gaan. Hier kun je kiezen voor ‘Team’ en mensen toevoegen aan het team door ze eerst op te zoeken in Tckl en daarna als team-member toe te voegen.

Je kunt ieder teamlid Admin rechten geven. Hiermee kan ook dat teamlid nieuwe leden toevoegen aan het team of andere leden uit het team zetten of Admin rechten ontnemen. Binnen bedrijf is minimaal een Admin actief.  

Wil je een lijst maken met potentiële gasten? Maak dan een shortlist aan. Zoek tussen je contacten degene die je zoekt. Open zijn of haar profiel en klik op ‘Shortlist’. Kies vervolgens het event waarvoor je je relatie op de shortlist wilt zetten en voeg hem toe.

Iedere gebruiker kan een corporate aanmaken of lid worden van een bestaande corporate in Tckl. Aan corporates wordt in Tckl automatisch een mailadres gekoppeld (zie onder Me) wat je kan doorgeven aan de club of evenement waar je tickets van ontvangt. Wanneer je die partij opdracht geeft je e-tickets voortaan daar naar toe te mailen, dan worden ze automatisch toegewezen aan de juiste events in Tckl en ontvangen je gasten automatisch de tickets waar ze recht op hebben.

Voor gasten

Om uitgenodigd te worden voor events hoef je geen account te hebben bij Tckl. Gebruikers van Tckl kunnen je uitnodigen door je naam en e-mailadres in te voeren. Je ontvangt de uitnodiging in dat geval per mail.

Daarnaast kunnen relaties van jou op social media events delen. In sommige gevallen zal het om open events gaan, waarvoor je je vrij kunt aanmelden. Ook kan het zijn dat je alleen interesse kunt tonen. Jouw relatie bepaalt dan later wie hij meeneemt naar zijn event.

Wanneer je geen Tckl-account hebt, kun je alleen uitgenodigd worden voor events via je e-mailadres. Wil je beter gevonden worden en daarmee de kans vergroten om vaker voor events te worden uitgenodigd. Maak dan een Tckl-account aan.