AVG in werking: Wij vinden jouw privacy belangrijk

Privacywet AVG

Het kan je niet zijn ontgaan. De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is eind mei in werking getreden, de zogenaamde privacywet die geldt voor heel Europa. Wat betekent dit als je een account hebt bij tckl?

Bedrijven, organisaties en verenigingen, maar ook particulieren. Iedereen heeft te maken met de nieuwe privacywet. Waar organisaties tegenwoordig toestemming moeten vragen om bepaalde persoonlijke informatie van jou te mogen gebruiken, kreeg jij de afgelopen tijd vaak de vraag om privacy statements te accepteren.

Wat doet de AVG?

De AVG zorgt ervoor dat persoonsgegevens beter worden beschermd in de Europese Unie. Organisaties mogen volgens de nieuwe wet geen onnodige persoonlijke informatie meer opslaan. Bovendien moeten ze van de informatie die zij wel opslaan, aangeven waarom ze deze gegevens verzamelen en waarvoor ze die gebruiken. Als particulier mag je bij organisaties de gegevens opvragen die zij van je opslaan.

Privacy op tckl

In een app als tckl, die mensen met elkaar verbindt, ontkomen we er niet aan bepaalde gegevens van je te vragen. Want wij willen dat jullie elkaar vinden, we staan in dienst van jou. Maar wat vragen we van je? Eigenlijk niet meer dan je naam en e-mailadres.

Wij nemen jouw privacy serieus. Daarom vragen we alleen de informatie die wij nodig hebben om tckl te laten werken. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om meer informatie te delen, zodat je nog beter kunt worden gevonden. Op elk moment kun je zelf jouw gegevens aanpassen of verwijderen.

Toestemming

Tckl is opgericht toen al bekend was dat de nieuwe privacywet dit jaar zou worden ingevoerd. Daardoor hebben wij vanaf het begin heel zorgvuldig stilgestaan bij de gevolgen van de wet en de (on)mogelijkheden daarvan binnen tckl. Zo hebben we alle verwerkersovereenkomsten actueel en wordt expliciet en ondubbelzinnig toestemming gevraagd aan gebruikers van tckl over privacy gevoelige gegevens.

Benieuwd naar al onze maatregelen rond jouw privacy? Lees hier ons privacy statement en onze privacy policy.

(Foto: De nieuwe privacywet zorgt ervoor dat persoonsgegevens beter worden beschermd in de Europese Unie (Bron: Pixabay.com))