Amateurs treffen de profs: de KNVB beker is begonnen

KNVB Beker logo

Het is de charme van de KNVB beker. In de eerste ronde van het nationale bekertoernooi kunnen amateurteams die een profploeg hebben geloot, alleen maar thuis spelen. Op menig amateurveld is het daarom deze week feest. Morgen wordt er afgetrapt met het duel AFC – Telstar.

Te Werve – Ajax, Gemert – Feyenoord, Excelsior Maassluis – PSV, maar ook Alcides – AZ. Het zijn prachtige affiches waar ook menig Keuken Kampioen Divisie-ploeg voorafgaand aan de loting op had gehoopt. Uitpuilende sportparken, het sprankje hoop vooraf en kinderen langs de lijn die wachten op het moment dat zij een handtekening kunnen scoren of met hun favoriete speler op de foto kunnen gaan. Hele dorpen en steden lopen uit om hun helden te zien spelen tegen de top van Nederland.

Dromen van een stunt

Bij de amateurclubs zullen de spelers dromen van een stunt. Misschien is er wel iets mogelijk zoals in 1975. In dat jaar bereikte IJsselmeervogels de halve finale. Een unieke prestatie die nooit is herhaald. Of twee jaar geleden, toen Topklasser VVSB de kwartfinale haalde door FC Den Bosch in de laatste tien minuten te verslaan. Het is mogelijk.

Op het programma tijdens de eerste ronde van de beker staan 32 wedstrijden. Amateurs die amateurs treffen, profs die profs hebben geloot en amateurclubs die professionals op bezoek krijgen. Die 16 wedstrijden in de laatste categorie maken de eerste ronde bijzonder interessant.

Dinsdag:

AFC – Telstar

Scheveningen – SC Cambuur

DVS’33 Ermelo – Roda JC

Rijnsburgse Boys – TOP Oss

Noordwijk – Sparta Rotterdam


Woensdag

Staphorst – PEC Zwolle

Excelsior Maassluis – PSV

rkav Volendam – Vitesse

Westlandia – VVV-Venlo

VVSB – De Graafschap

Katwijk – SC Heerenveen

OJC Rosmalen – ADO Den Haag

Te Werve – Ajax

Donderdag

Alcides – AZ

OFC – FC Emmen

Gemert – Feyenoord

Einde aan het thuisvoordeel

Laten de amateurs zich kronen tot helden? Zaterdag, als de kruitdampen zijn opgetrokken, wordt de loting verricht voor de tweede ronde. Geen voorkeursbehandeling meer voor de amateurs. Treffen zij een profclub en loot die club thuis, dan wacht misschien wel een bezoek aan het Philips Stadion, het Gelredome of De Galgenwaard.

Vind verrassende gasten

Bekerwedstrijden tussen profclubs en amateurs zijn het moment om jouw event te delen via social share in Tckl. Waar jouw bekende relaties misschien niet geïnteresseerd zijn in het bezoeken van het duel, daar zijn fans van de bezoekende amateurclub dit zeker. Door je event via Tckl te delen op social media en op die wijze interesse te inventariseren, kan je verrassende likes opleveren. Bekenden waaraan je nooit zou hebben gedacht om uit te nodigen, maar misschien ook wel sponsors van de tegenstander. Een nieuwe ontmoeting, een kans op mogelijk een nieuwe samenwerking.

Wil je het zelf proberen, maar maak je nog geen gebruik van Tckl? Download de app nu in de App Store of in de Google Play Store.