8 manieren om meer rendement uit je business seats te halen

Netwerken op de tribune

Ben je de trotse houder van een aantal business seats of een skybox? Dit kan echt een toegevoegde waarde voor je bedrijf zijn. Netwerken met je relaties in een sfeervolle ambiance. Maar nu pas begint het echte werk. Wij geven acht tips waardoor je veel meer rendement uit je business seats haalt.

Het klinkt goed, eigenaar zijn van een aantal business seats. Hartstikke handig om relaties uit te nodigen, om te netwerken en om indirect ook geld mee te gaan verdienen. Maar met alleen het bezitten van een aantal business seats ben je er niet. Je moet ervoor zorgen dat tijdens ieder evenement jouw stoelen zijn gevuld met interessante relaties. Dat klinkt eenvoudig, want wie wil er niet mee naar een concert of voetbalwedstrijd? In de praktijk blijkt het een stuk ingewikkelder, terwijl dat helemaal niet nodig is. Zeker niet met deze acht tips.

1. Bedenk wie je uitnodigt

Ben je wel eens uitgenodigd voor een evenement waar je helemaal geen interesse in had? Grote kans dat je de uitnodiging afsloeg of er met tegenzin naar toe ging. Niemand heeft baat bij iemand die chagrijnig een evenement bezoekt om te netwerken. Bedenk daarom ruim voor het evenement voor wie van jouw relaties het evenement interessant is om te bezoeken.

2. Nodig ruim op tijd relaties uit

De hele wereld is druk. Dat geldt ook zeker voor jouw zakelijke relaties. Werken, netwerken, bezoekjes aan familie en vrienden en natuurlijk het gezin. Daarom is het belangrijk om ruim op tijd relaties uit te nodigen voor jouw evenementen. Tijd is kostbaar, dus mensen plannen dat graag goed. Hoe eerder je iemand uitnodigt, hoe groter de kans dat hij nog een plekje vrij heeft in zijn agenda.

3. Zoek relaties die bij elkaar passen

Heb je meerdere business seats? Denk goed na over welke gasten je uitnodigt. Een veelgemaakte fout is dat eigenaren van sponsorkaarten alleen relaties uitnodigen die direct interessant zijn voor hen. Dat betekent misschien wel dat er voor jou veel valt te netwerken, maar voor je gasten onderling niet. Zoek daarom enkele mensen bij elkaar die in bijvoorbeeld dezelfde sector actief zijn. Zij zullen jouw uitnodiging achteraf nog meer gaan waarderen als blijkt dat ze tijdens jouw evenement met andere gasten zaken hebben kunnen doen.

4. Zorg dat je gasten hun tickets op tijd ontvangen

Ben je wel eens uitgenodigd voor een evenement en lieten de tickets lang op zich wachten? Of erger nog, was de gastheer vergeten ze op tijd bij je te bezorgen? Niets is vervelender dan dat. Dus plan voor jezelf duidelijk in wanneer je de tickets bij je relaties bezorgt. Ook handig: laat je relatie weten wanneer hij de tickets ontvangt. Hoeft hij daar niet meer over in de stress te zitten en voorkom je vervelende en tijdverspillende vragen.

5. Maak een reservelijst

Een paar dagen voor het evenement krijg je plotseling een afmelding van een relatie. Balen, want daar had je geen rekening mee gehouden. Wat nu? Een lege stoel zou zonde zijn. Maak daarom een reservelijst met relaties die je snel kunt benaderen. Daar is vast iemand bij die op korte termijn mee wil.

6. Weet waar je over wilt praten

Een goede voorbereiding op een netwerkevenement is het halve werk. Je weet wie je hebt uitgenodigd, dus bedenk vooraf waar je met jouw relaties over wilt praten. Hierdoor sta je in het gesprek met 1-0 voor. Dit, in combinatie met de gemoedelijke ambiance, zorgt er misschien net voor dat jij die order in de toekomst weet binnen te halen.

7. Maak overzichtelijk wie je tijdens jouw evenementen hebt uitgenodigd

Nodig je gasten uit voor een evenement, dan is het belangrijk om te weten wanneer je ze voor het laatst hebt uitgenodigd. Het is namelijk zonde om regelmatig dezelfde relatie mee te nemen naar jouw evenementen. Door een duidelijk overzicht te maken met evenementen uit het verleden en de gasten die daarbij aanwezig waren, kun je dit voorkomen.

8. Breid je netwerk uit

Het is makkelijk en gezellig om altijd goede bekenden uit te nodigen voor jouw business seats. Maar was dat het doel toen je de seats nam? Grote kans van niet. Denk daarom eens buiten de box en nodig relaties uit die je (nog) niet goed kent. Hiermee breid je niet alleen je netwerk uit, het levert mogelijk op termijn ook zakelijk iets op.

Het vinden van relaties voor een evenement kan best lastig zijn. En welke relatie is waar eigenlijk in geïnteresseerd? Dat beseffen wij ons ook. Daarom hebben wij een app gebouwd voor iOS en Android. Dit systeem is gekoppeld aan LinkedIn en biedt een ideale oplossing om relaties voor je business seats uit te nodigen. Daarnaast kun je ook aangeven dat je bepaalde evenementen bij een andere aanbieder graag wilt bezoeken. Download nu gratis onze app en ontdek hoeveel makkelijker het managen van je business seats wordt.